پایگاه صهیون‌پژوهی خیبر

شبکه‌ای برای شناخت شدیدترین‌‌دشمن

فیلم سینمایی مونتانا؛ پرداخت غیرمستقیم به همجنس‌گرایی زنانه

اگرچه داستان به غیر اخلاقی و خطرناک بودن روابط یک مرد با دختری نه ساله اشاره دارد، اما کارگردان در بطن فیلم به «همجنس‌گرایی زنانه» پرداخته است و ضمن اشاره به روابط یک مرد با دختری خردسال به عنوان یک معضل اجتماعی، روابط جنسی دو زن را عادی و عاری از مشکل به تصویر می‌کشد.

 

پایگاه صهیون‌پژوهی خیبر، فیلم سینمایی «مونتانا»[1] ساخته «لیمور اشمیلا»[2] کارگردان اسرائیلی است که در سال 2017 به انتشار رسید. از جمله دیگر آثار سینمایی این فیلم‌ساز می‌توان به فیلم «وقت رفتن»[3] تولید سال 2016 اشاره داشت. اشمیلا که نگارش فیلم‌نامه این اثر را برعهده داشته موضوع ارتباط عاطفی و جنسی میان دو زن را در بطن اثر به تصویر کشیده است. این فیلم 79 دقیقه‌ای در سرزمین‌های اشغالی فیلم‌برداری شده و زبان اصلی آن عبری است.

 

خلاصه داستان

داستان فیلم از جایی شروع می‌شود که بازیگر نقش اول فیلم، «اِفی»[4] پدربزرگ خود را از دست می‌دهد و پس از 15 سال زندگی خارج از اراضی اشغالی به زادگاه خود یعنی شهر«عَکا»[5] باز می‌گردد. در جریان فیلم پیرامون گذشته «افی» و سرگذشت آن توضیح خاصی ارائه نمی‌شود.

افی به محض بازگشت به زادگاهش با مادربزرگ، عمه و عموی خود دیدار می‌کند و سپس با همسایه منزل پدربزگش، خانم جوانی به نام «کارن»[6] دیدار می‌کند. کارن زنی متأهل و دارای یک دختر خردسال به نام «مایا»[7] است که با یکدیگر زندگی می‌کنند.

روابط کارن و افی رفته‌رفته آنقدر صمیمی می‌شود که افی تصمیم می‌گیرد مدت زمان بیش‌تری در عکا و کنار کارن زندگی کند؛ همین صمیمیت بیش از حد باعث می‌شود افی به کارن وابسته شود و روابط عاطفی آن‌ها جای خود را به روابط نامتعارف جنسی دهد.

با گذشت زمان و تعمیق ارتباط این دو زن، افی متوجه می‌شود که مایا دختر نُه ساله کارن به منزل «یوسی»[8]، عموی افی رفت و آمدهای مشکوک و مخفیانه دارد؛ افی این مسئله را با کارن در میان می‌گذارد اما باور این ارتباط برای کارن بسیار سخت است و موجب سردی روابط کارن و افی می‌گردد.

 

 

 

مسئله اصلی فیلم

اگرچه داستان به غیر اخلاقی و خطرناک بودن روابط یک مرد با دختری نه ساله اشاره دارد، اما کارگردان در بطن فیلم به «همجنس‌گرایی زنانه» پرداخته است و ضمن اشاره به روابط یک مرد با دختری خردسال به عنوان یک معضل اجتماعی، روابط جنسی دو زن را عادی و عاری از مشکل به تصویر می‌کشد.

 

جوایز

فیلم سینمایی مونتانا نخستین بار در «جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو»[9] به نمایش درآمد و پس از آن نیز در جشنوارهای زیر حضور یافت:

  • کاندید دریافت جایزه «اوفیر»[10]، مهم‌ترین جایزه سینمایی اسرائیل در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن
  • کاندید دریافت جایزه «اوفیر» در بخش بهترین کارگردان
  • «نوآ بیرون»[11]، بازیگر نقش افی: برنده جایز بهترین بازیگر در «جشنواره بین‌المللی فیلم حیفا»[12]

اکران این فیلم در جشنواره تورنتو و نامزدی این فیلم در دو بخش متفاوت برای دریافت جایزه «اوفیر» حکایت از اهمیّت فیلم‌هایی با محوریت همجنس‌گرایی برای سینمای غرب و اسرائیل دارد.

 

منابع:

https://www.rogerebert.com/festivals-and-awards/tiff-2017-montana-kissing-candice-waru

https://womenandhollywood.com/tiff-2017-women-directors-meet-limor-shmila-montana-2eef829200e5/

https://www.afterellen.com/movies/reviews/559615-montana-brings-a-quiet-message-about-resiliency

https://www.highonfilms.com/montana-2017-tiff-review/

https://www.imdb.com/title/tt5261190/

 

 

[1]. Montana

[2]. Limor Shmila

[3]. Time To Go

[4]. Effi

[5]. Acre

[6]. Karen

[7]. Maya

[8]. Yossi

[9]. Toronto International Film Festival

[10]. Ophir Award

[11]. Noa Biron

[12]. Haifa International Film Festival

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
پایگاه صهیون‌پژوهی خیبر

پایگاه صهیون‌پژوهی خیبر

شبکه‌ای برای شناخت شدیدترین‌‌دشمن

امام خامنه ای (حفظه الله تعالی):

امروز دشمن اصلی ما در دنیا، صهیونیست و استکبار است. پلیدتر از آمریکا، دولت صهیونیست، در فلسطین اشغالی است. چرا؟ چون بالاخره دولت آمریکا، یک دولت و متّکی به یک ملت است. در صورتی که اساساً دولت غاصب صهیونیستی، متّکی بر یک ملت نیست! ملت ساکن آن مناطق، ملتی است که امروز آواره است! اسراییل، از اوّل با ظلم و آدمکشی، با دروغ و فریب به وجود آمده است. مردم فلسطین، در خارج از فلسطین، با حال کوخ نشینی و اردوگاه نشینی زندگی می‌کنند. خانه‌های آنها و وطن آنها در اختیار کسانی است که از اروپا، از استرالیا، از آمریکا، از آسیا و از آفریقا به آن جا رفته‌اند و یک ملت جعلی و دروغین به وجود آورده‌اند و در آن جا به نام یک ملت، زندگی میکنند و دولتی هم دارند! اساساً چنین ملتی، وجود و هویّتی ندارد.